Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και χρόνια αποκλεισμένοι στη νότια Τουρκία, πέρασαν χθες τα σύνορα από την κωμόπολη Κιλίς προς τη Συρία για να γιορτάσουν το Μπαϊράμι. 

Οι φωτογραφίες και το video μιλούν από μόνα τους. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ακόμα και μωρά στην αγκαλιά περνούν από τη συνοριακή γραμμή για να επισκεφθούν τους δικούς τους στη Συρία. Η Τουρκία άνοιξε αυτό το συνοριακό σημείο για έναν μήνα, καλώντας τους Σύρους πρόσφυγες να επισκεφθούν την πατρίδα τους για τις γιορτές, με την εγγύηση ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν νόμιμα εντός 30 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν, τουλάχιστον θεωρητικά, οι εχθροπραξίες στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής και βόρειας Συρίας δεν έχουν κοπάσει. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τώρα το πού ακριβώς πηγαίνουν οι χιλιάδες αυτοί Σύροι πρόσφυγες για να γιορτάσουν το Μπαϊράμι είναι ένα ερώτημα. Εκτός εάν στην περιοχή επικρατούν εντελώς διαφορετικές συνθήκες ασφαλείας από αυτές που αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Πηγή: Hurriyet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης