Το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών, που κατασκευάστηκε σε μόλις 10 ημέρες στην πόλη Ουχάν, εκεί όπου βρίσκεται το επίκεντρο του κορωνοϊού, υποδέχτηκε τους πρώτους 50 ασθενείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 24 Ιανουαρίου, η Κίνα έβαλε στοίχημα την ανέγερση αυτού του νοσοκομείου των 34.000 τμ. σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με κάμερες να καλύπτουν σχεδόν συνέχεια την εργασία χιλιάδων εργατών με γερανούς και εκσκαφείς στο εργοτάξιο.

Το νοσοκομείο αυτό, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε «Χουοσεσάν» και σημαίνει «όρος του θεού της Φωτιάς». Είναι ένας χαρακτήρας της ταοϊκής μυθολογίας που μπορεί να διώχνει τους ιούς και τις λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα, χάρη στη θερμότητα που απελευθερώνει. Εδώ εργάζεται μια ιατρική ομάδα αποτελούμενη από 1.400 άτομα, ορισμένοι εκ των οποίων μετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του SARS και του Έμπολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανέγερση του δεύτερου νοσοκομειακού κτηρίου θα ολοκληρωθεί προς το τέλος της εβδομάδας, θα αποτελείται από 1.600 κλίνες, δηλαδή 300 περισσότερες από αυτό που προβλεπόταν αρχικά, και θα ονομαστεί «Λεϊσενσάν», δηλαδή «όρος του θεού του Κεραυνού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης