Κύπρος: Καταδικάζει την πυρκαγιά στο τζαμί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 14:45
Κύπρος: Καταδικάζει την πυρκαγιά στο τζαμί
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή τη διάσταση που έδωσαν τουρκοκυπριακά εθνικιστικά φύλλα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία στην πυρκαγιά στο τέμενος Χατζή Ιμπραχήμ Αγά στη Λεμεσό.

Η κυβέρνηση απορρίπτει και καταγγέλλει την προσπάθεια της τουρκοκυπριακής ηγεσίας να πολιτικοποιήσει το θέμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία πλήρως σέβεται τα μνημεία και τους χώρους λατρείας των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, τα οποία συντηρεί και προστατεύει, είπε.

Αντίθετα, η Τουρκία, τόνισε ο κ. Στεφάνου, έχει καταστρέψει πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία και έχει συλήσει εκκλησίες στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, σε μια προσπάθειά της να διαγράψει και να αλλοιώσει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της χώρας μας.

Όπως ανέφερε, οι ζημιές επιθεωρήθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων και η διαπίστωσή τους είναι ότι δεν προκλήθηκε ζημιά αρχαιολογικής σημασίας.

Ήδη, οι εργασίες επιδιόρθωσης έχουν αρχίσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ζημιά στην τοιχοποιία έχει αποκατασταθεί.

Ερωτηθείς αν το θέμα αυτό σχετίζεται με προβοκάτσια, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμη οτιδήποτε επί του θέματος.

Η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μείζον θέμα στον τουρκοκυπριακό Τύπο η πυρκαγιά στο τζαμί

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 15:21