O Mitt Romney πραγματοποίησε περιοδεία στις περιοχές της Λουιζιάνα που επλήγησαν από το πρόσφατο πέρασμα του τυφώνα «Ισαάκ» σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το κοινωνικό του προφίλ εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ταξίδεψε στη συγκεκριμένη πολιτεία μια μόλις ημέρα μετά την επίσημη αποδοχή της υποψηφιότητάς του για το προεδρικό χρίμα. Έχοντας βρεθεί νωρίτερα σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου αντιπροέδρου, Paul Ryan, στη Φλόριντα, ακύρωσε το ταξίδι του στη Βιρτζίνια αποφασίζοντας να βρεθεί κοντά στους κατοίκους των περιοχών περιμετρικά της Νέας Ορλεάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…


Ο μεγάλος του αντίπαλος για την προεδρία, Barack Obama, αναμένεται να επισκεφτεί κι αυτός τις πληγείσες περιοχές, την προσεχή Δευτέρα, κίνηση που είχε επαναλάβει και στην πολιτεία του Κολοράντο μετά την εκδήλωση καταστροφικών πυρκαγιών τον περασμένο Ιούλιο. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πολιτείες Λουιζιάνα και Μισισίπι, με χιλιάδες ανθρώπους να απομακρύνονται προληπτικά από τα σπίτια τους. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημειώθηκαν καταστροφές αντίστοιχες με εκείνες πριν από επτά χρόνια όταν ο τυφώνας «Κατρίνα» είχε πλήξει τη Νέα Ορλεάνη σκοτώνοντας πάνω από 1.800 άτομα.

Με σηκωμένα τα μανίκια και με το βλέμμα προσηλωμένο σε αυτά που του μετέφεραν μέλη των σωστικών συνεργείων και τοπικοί αξιωματούχοι, υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρίσκομαι εδώ προκειμένου να ενημερωθώ για την κατάσταση που επικρατεί και για να δείξω σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες ότι οι άνθρωποι στις περιοχές αυτές χρειάζονται βοήθεια», εξήγησε σε δηλώσεις του ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Μαζί του είχε και τον κυβερνήτη της Λουιζιάνα, Bobby Jindal, με τον οποίο μάλιστα συζήτησαν για αρκετή ώρα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Όλη η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 05:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης