Τέλος δεν έχει η τραγωδία με το ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη σε ορεινή περιοχή της Ινδονησίας. Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν σταματήσει να εντοπίζουν διαμελισμένα πτώματα, με τις τελευταίες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εντοπιστεί κάποιος από τους επιβαίνοντες ζωντανός.

Το αεροσκάφος, τύπου Superjet 100, άνηκε στον ρωσικό όμιλο «Sukhoi» και μετέφερε 45 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ύστερα από 50 λεπτά πτήσης επίδειξης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες. Η ανάσυρση των πτωμάτων συνεχίζεται», εξήγησε ο Gagah Prakoso, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Susilo Bambang Yudhoyono, εξήγησε την Πέμπτη σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν 1,5 χλμ. από το σημείο όπου είχε δοθεί το τελευταίο σήμα στα ραντάρ. Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της ασιατικής χώρας ανέφερε πως το αεροπλάνο έχασε απότομα ύψος, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο βουνό Σαλάκ.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ρωσική εταιρεία σκόπευε να πωλήσει 42 αεροσκάφη στην Ινδονησία, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη στον τομέα της αεροπλοΐας. Τα αεροπορικά δυστυχήματα με ρωσικά αεροσκάφη δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία πολύνεκρα δυστυχήματα ανά τη ρωσική επικράτεια.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ινδονησία: Δεν βρέθηκαν επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012, 12:30
«Πιωμένος» ο πιλότος αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, 01:33
Καθηλωμένα στο έδαφος τα ρωσικά «Antonov 12», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011, 05:24
Νέο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011, 05:34
Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011, 02:38

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης