Στους 44 έχει φτάσει ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στην άτρακτο ενός ρωσικού αεροσκάφους «Tupolev-134» κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης σε αυτοκινητόδρομο, 2 χλμ. μακριά από το αεροδρόμιο πόλης στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας. Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη χθες στις 23:40, τοπική ώρα Ρωσίας, (21:40, ώρα Ελλάδας) στην πόλη Πετρόζαβοντσκ της επαρχίας Καρελία, με το αεροσκάφος των αερογραμμών «Rushair» να μεταφέρει 43 επιβάτες και εννιά άτομα πλήρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί είναι 40, ωστόσο ο αριθμός τους είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί καθώς οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένα στο νοσοκομείο της πόλης», είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας.

Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα. Πρόκειται για το αιματηρότερο δυστύχημα ρωσικών αερογραμμών των τελευταίων χρόνων. Το 2006, 170 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οκτώ αλλοδαποί, καθώς και ένας διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου ρωσικής υπηκοότητας, περιλαμβάνονται μεταξύ των 44 νεκρών της συντριβής.

Ένας Σουηδός, ένας Ολλανδός και δύο Ουκρανοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο των νεκρών, καθώς και μία τετραμελής οικογένεια ρωσικοαμερικανικής υπηκοότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας.

Ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου Βλαντιμίρ Πετάι, 38 ετών, περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των νεκρών. Ο Βλαντιμίρ Πετάι ήταν ο διαιτητής του 100ού ποδοσφαιρικού αγώνα της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας ανάμεσα στην Ρουμπίν Καζάν και τη Ντιναμό Μόσχας.

Ένα αγόρι εννέα ετών και η 14χρονη αδελφή του περιλαμβάνονται στους επιζήσαντες, ανάμεσά τους και η μητέρα τους, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Ο Αντον Τερέχιν και η Αναστάσια Τερέχινα περιλαμβάνονται στη λίστα των επιζώντων, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Μία αεροσυνοδός αποτελεί το μόνο μέλος του 9μελούς πληρώματος του Tu-134 που επέζησε.

Επτά από τους οκτώ επιζήσαντες νοσηλεύονται με εγκαύματα και βρίσκονται «σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης