Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τρίτη.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τις προσωπικές επαφές σε ότι αφορά την Ουκρανία. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να συνεδριάσουν από κοινού στο περιθώριο της συνόδου της ομάδος των G20 που θα γίνει στις 4 με 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηγέτες συζήτησαν για την Ουκρανία και τις προοπτικές της διαδικασίας, που ακολουθείται μέχρι στιγμής σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας του Μινσκ αλλά και το ειδικό καθεστώς του Ντονπάς

Σε τηλεφωνική συνομιλία, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, στην πρόσφατη υποτιθέμενη προσπάθεια από το Κίεβο να πραγματοποιήσει μια ανατρεπτική πράξη στην Κριμαία, με μία ομάδα σαμποτέρ, με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημόσια τοποθέτηση, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης