Ακόμη ένας Ρώσος δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε την περασμένη νύκτα στο Ζουκόφσκι, προάστιο της Μόσχας, στο δεύτερο περιστατικό κακοποίησης δημοσιογράφου στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας σε δύο ημέρες, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας ένας συνάδελφός του.

Ο Ανατόλι Ανταμτσούκ δημοσίευσε άρθρα επικριτικά για τα σχέδια των τοπικών Αρχών να αποψιλώσουν τμήμα του δάσους του Ζουκόφκσι για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου προς το αεροδρόμιο που φιλοξενεί κάθε χρόνο το αεροναυτικό σαλόνι Maks. Η πρωτοβουλία προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Παρασκευής, ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Όλεγκ Κασίν, ο οποίος εργάζεται για την «Kommersant», δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα που τον χτύπησαν χωρίς να τον κλέψουν, μπροστά από την κατοικία του στη Μόσχα. Εχει τεθεί σε τεχνητό κώμα, αφού τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά.

Εξακόσιοι Ρώσοι δημοσιογράφοι υπέγραψαν διακήρυξη, το κείμενο της οποίας δημοσιεύει σήμερα η «Kommersant».
«Είναι καιρός οι δημοσιογράφοι στη Ρωσία να προστατεύονται. Οι Αρχές είναι άμεσα υπεύθυνες για την ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης στη χώρα» δηλώνουν οι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το κείμενο.

Ο Όλεγκ Κασίν κάλυπτε για την «Kommersant» τις δραστηριότητες της ρωσικής προεδρίας, αλλά και τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες συνάδελφοί του διαδήλωσαν χθες μπροστά από την έδρα της Αστυνομίας της Μόσχας, απαιτώντας την πραγματοποίηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης