Θύελλες ξεσήκωσε η φράση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, που είπε αναφερόμενος στους μετανάστες ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στο έδαφός μας», προσθέτοντας πως ότι το σύστημα ενσωμάτωσης στη Γαλλία «λειτουργεί όλο και πιο άσχημα επειδή δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, εργασία και σχολείο». Στη φράση αυτή απάντησε μέσω ζωντανής σύνδεσης στην πρωινή εκπομπή «La Matinale» του γαλλικού καναλιού Canal Plus, ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος, όμως, έχει γερμανική υπηκοότητα, Ντανιέλ Κον-Μπεντί.

Ο κ. Κον- Μπεντί είπε στις δημοσιογράφους πως η φράση του Γάλλου προέδρου είναι σαν να λέει σε αυτόν και σε άλλους Γάλλους με ξένη υπηκοότητα πως «Είσαι ένας άνθρωπος που περισσεύει». Για την ακρίβεια δήλωσε: «Ακόμη με ενοχλεί, μου είπε κάτι κατάμουτρα: μου είπε είσαι ένας άνθρωπος που περισσεύει, επειδή είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στο γαλλικό έδαφος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί κάποιος να μιλάει για ρύθμιση της μετανάστευσης. Όμως, όταν σε περίοδο κρίσης, ένας άνθρωπος […] λέει μια φράση όπως αυτή, εύχομαι το ταχύτερο δυνατό να μην είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε ο Κον-Μπεντίτ κι επεσήμανε: «Είναι επικίνδυνο σε περίοδο κρίσης, οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι και αυτοί που τα πάνε άσχημα αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας υπεύθυνος πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν. Αυτό προκαλεί ανατριχίλα στην περίπτωση που κερδίσει (σ.σ τις εκλογές)».

«Αυτό που έκανε χθες (σ.σ. Τρίτη) το βράδυ, είναι ταπεινωτικό για εκατομμύρια ανθρώπους», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης