Η υποψήφια της ακροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας και ευρωβουλευτής Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι “παραβιάζει το κράτος δικαίου” επειδή της ζήτησε να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβαν δύο βοηθοί της, οι οποίοι όμως διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν για το κόμμα της.

«Θα αγωνιστώ, είμαι πεπεισμένη ότι θα νικήσω απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενήργησε κατά παράβαση των κανονισμών του κράτους δικαίου και του γαλλικού δικαίου» υποστήριξε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πόλη Ντενέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε δύο διαβιβαστικές επιστολές είσπραξης στη Μαρίν Λεπέν, ζητώντας της να επιστρέψει ποσό ύψους περίπου 340.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι η Γαλλίδα ευρωβουλευτής έλαβε τα χρήματα αυτά για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της που όμως στην πραγματικότητα εργάζονταν για το κόμμα της, όπως ανέφερε μια πηγή του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, μία από τις βοηθούς της Λεπέν, η Κατρίν Γκριζέ, ήταν διαπιστευμένη επί πολλά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως δεν εργαζόταν εκεί.

«Το Κοινοβούλιο, μονομερώς, χωρίς να δώσει καμία δικαιολογία για τους λόγους αυτής της απόφασης, αποφάσισε να ζητήσει την επιστροφή του μισθού της βοηθού μου η οποία, εκείνη τουλάχιστον, εργάζεται» είπε η Λεπέν, παραπέμποντας στην έρευνα που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Γαλλία σε βάρος της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λεπέν υποστήριξε επίσης ότι η Γκριζέ κατηγορείται ότι δεν βρισκόταν “αρκετά” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Πόσο είναι το αρκετά;» διερωτήθηκε ειρωνικά.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν “πολιτική”, συνέχισε η Λεπέν.

«Μας κρίνουν άνθρωποι που είναι πολιτικοί αντίπαλοί μας», υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης