Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 12 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, αριθμό άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν 532 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει έως τώρα τους 138 νεκρούς επί συνόλου 13.687 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λιβανέζικες αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή από 21ης Αυγούστου νέων περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες, που όμως τηρούνται μόνο εν μέρει, και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 06:00.

Στις συνοικίες της Βηρυτού που υπέστησαν καταστροφή από τις εκρήξεις στο λιμάνι την 4η Αυγούστου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 180 ανθρώπους, τραυμάτισαν άλλους 6.500 και άφησαν περίπου 300.000 άστεγους, τα μέτρα δεν έχουν πάντως εφαρμογή.

Τα κρούσματα μόλυνσης άρχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και πάλι μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, όταν εκατοντάδες τραυματίες πλημμύρισαν τα ήδη ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας Χάμαντ Χάσαν επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία βρίσκονταν στο όριο του κορεσμού εξαιτίας της πανδημίας και των εκρήξεων. «Η χώρα είναι στο χείλος της αβύσσου» προειδοποίησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης