Ο 50χρονος Μάικλ Γκρην συνελήφθη, μη φορώντας μπλούζαΠανικός επικράτησε στην καρδιά του Λονδίνου με άνδρα που κρατούσε για σχεδόν δύο ώρες τέσσερις ομήρους σε λογιστικό γραφείο, απειλώντας να ανατιναχθεί, έχοντας ζωστεί με κάνιστρα φυσικού αερίου. Αυτή την ώρα, η αστυνομία ερευνά το κτήριο στο οποίο εκτυλίχθηκε το θρίλερ της ομηρείας, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει ομήρους, ενώ στις 15.08 (ώρα Λονδίνου), επιβεβαίωσε πως ο άνδρας συνελήφθη.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τότεναμ και οι πληροφορίες μιλούν για έναν άνδρα που κράτησε τέσσερα άτομα ως ομήρους- μεταξύ αυτών και τον διευθυντή- στο γραφείο της εταιρείας HGV που εκδίδει άδειες επαγγελματικής οδήγησης. Ο άνδρας που τώρα είναι σταχέρια της αστυνομίας απειλούσε να ανατιναχθεί, έχοντας πάνω του κάνιστρα αερίου. Μάλιστα, λέγεται πως μία γυναίκα για να γλυτώσει την ομηρεία, ικέτευσε για τη ζωή της, προβάλλοντας και το επιχείρημα πως είναι έγκυος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Βρετανική Telegraph, ο άνδρας ονομάζεται Μάικλ Γκρην και κατά το Sky News, εκείνος εξαγριώθηκε όταν το γραφείο δεν του έδωσε την άδεια που ζητούσε και μπήκε στο κτήριο φωνάζοντας «Δεν έχω λόγο να ζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης μάλιστα πέταξε έξω από το παράθυρο αντικείμενα και εξοπλισμό από το γραφείο το οποίο βρίσκεται στον πέμπτο όροφο.

Αστυνομικοί είχαν αγκυροβολιστεί στις ταράτσες των διπλάνων κτηρίωνΗ αστυνομία είχε αποκλείσει από την αρχή την περιοχή με περισσότερα από 1.000 άτομα να την έχουν εκκενώσει, ενώ η London Ambulance Service διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Στο σημείο είχαν σπεύσει από νωρίς πυροτεχνουργοί και διαπραγματευτές της αστυνομίας.

Το ρεπορτάζ του Skynews αναφέρει πως ο 50 ετών Μάικλ Γκρην επείσθη από τους διαπραγματευτές της αστυνομίας να παραδοθεί μόνος του, ειρηνικά:

Παρακολουθήστε το βίντεο την ώρα της εξέλιξης της ομηρείας:

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων:

Παρακολουθήστε το ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα αυτόπτες μάρτυρες:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού- Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης