Αιματοκύλισμα στην πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 170 τραυματίσθηκαν στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στη Δαμασκό.

Έκκληση για βοήθεια, προκειμένου να σταματήσει η βία στη χώρα, απηύθυνε ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις επιθέσεις αλληλοκατηγορούνται αντιπολίτευση και καθεστώς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δύο επιθέσεις, μια από τις οποίες με παγιδευμένο αυτοκίνητο, είχαν στόχο στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών.

Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν «τρομοκράτες», στον τομέα Καζάζ της Νότιας Δαμασκού «τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία τα θύματα στην πλειονότητά τους είναι πολίτες.

«Εμείς, η διεθνής κοινότητα, είμαστε εδώ μαζί με τον συριακό λαό και καλώ όλο τον κόσμο στη Συρία και στο εξωτερικό να βοηθήσουν να σταματήσει αυτή η βία» τόνισε ο στρατηγός Μουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το καθεστώς πραγματοποιεί τις επιθέσεις αυτές για να στείλει δύο μηνύματα: το ένα προς τους παρατηρητές του ΟΗΕ, για να τους διαμηνύσει ότι κινδυνεύουν, και το δεύτερο, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του ότι ένοπλες ομάδες και η αλ Κάιντα δρουν στη Συρία» δήλωσε ο Σαμίρ Νασάρ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

«Εάν η αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές, γιατί δεν πραγματοποίησαν κάποια την ημέρα των εκλογών, για να εμποδίσουν τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτές; Δυστυχώς, η καθυστέρηση των κινήσεων της διεθνούς κοινότητας στο συριακό ζήτημα δίνει περισσότερο χρόνο στο καθεστώς να διαπράττει τα εγκλήματα αυτά» επεσήμανε ο Νασάρ.

Διαβάστε επίσης:
Ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης