Ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δέκα άτομα τραυματίστηκαν σε νέα επιδρομή ττης ισραηλινής αεροπορίας που σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το θύμα κυκλοφορούσε με το μηχανάκι του σε προάστιο της πόλης της Γάζας. Είναι ο τρίτος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από το πρωί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών της Γάζας διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα νεαρό άτομο και είπε ότι πρόκειται για τον 42χρονο Ουσάμα ‘Αλι.
Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά διαμερίσματα στην οδό αλ-Νάσερ, μία από τις κυριότερες αρτηρίες της πόλης που οδηγεί στο κέντρο της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον «μιας τρομοκρατικής ομάδας που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα εναντίον του Ισραήλ». Το πρωί ένα 6χρονο αγόρι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή κοντά στο Χαν Γιουνές και λίγο αργότερα ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του κοντά στην Τζαμπαλίγια. Ο ισραηλινός στρατός ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι πραγματοποίησε οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή του Χαν Γιουνές.

Στο Ισραήλ, ένας άνδρας τραυματίστηκε νωρίς το πρωί από θραύσματα ρουκέτας στο Σντερότ, μια πόλη που μπαίνει συχνά στο στόχαστρο ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης