Μαλαισία: Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό εργαζομένου στην Top Glove

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 11:08
Μαλαισία: Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό εργαζομένου στην Top Glove

Η εταιρεία Top Glove Corp ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ότι ένας από τους εργαζομένους της που έπασχε από τον Covid-19 υπέκυψε. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο νέος κορωνοϊός σε εργοστάσια και κοιτώνες των υπαλλήλων της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ιατρικών γαντιών μιας χρήσης στον κόσμο επιβεβαίωσε με μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο εργαζόμενος, μετανάστης από το Νεπάλ, πέθανε το Σάββατο.

Δούλευε σε βιομηχανική εγκατάσταση στην Κλανγκ, 40 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, για πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με την Top Glove.

Το ξέσπασμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας -πάνω από 5.000 εργαζόμενοί της έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν- οδήγησε στη δημιουργία της μεγαλύτερης συρροής στη Μαλαισία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν εργαζόμενοί της υποβλήθηκαν όπως ήταν υποχρεωμένοι σε τεστ διότι ήθελαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξανόταν ραγδαία, η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση τον περασμένο μήνα και διέταξε την εταιρεία να κλείσει όλες τις εγκαταστάσεις όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κατά στάδια τον περασμένο μήνα, ώστε να γίνουν έλεγχοι και οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί να τεθούν σε καραντίνα.

Εργαζόμενοι της εταιρείας είπαν ότι ήταν αδύνατο να τηρείται ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης στις εγκαταστάσεις και ότι παραβιαζόταν συνεχώς. Οι συνθήκες στους κοιτώνες επίσης δεν επέτρεπαν την τήρηση των συστάσεων, συχνά με 20 ανθρώπους σε κάθε θάλαμο.

Παρά την κρίση, την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι το 94% των εργαζομένων μπορεί πλέον να επιστρέψει στη δουλειά.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 11:11