Oι αστυνομικές αρχές του Μεξικού απελευθέρωσαν 51 ανθρώπους, ανάμεσά τους 24 ξένοι, που είχαν απαχθεί στην πόλη Ρεϊνόσα στα σύνορα με τις Η.Π.Α., όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ένα κτήριο «51 άτομα – εκ των οποίων 14 από τη Γουατεμάλα, 2 από την Ονδούρα, 2 από το Ελ Σαλβαδόρ, 6 Κινέζους και 27 Μεξικανούς» διευκρίνισε η υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας σε ανακοίνωσή της. Οι άνθρωποι που απελευθερώθηκαν δήλωσαν ότι απήχθησαν, ενώ ταξίδευαν με λεωφορείο από μέλη του Καρτέλ του Κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πολιτεία Ταμαουλίπας σημειώνονται εδώ και έναν χρόνο οι αιματηρότερες συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών, το καρτέλ του Κόλπου και τους πρώην συμμάχους του, τους «Ζέτας».

Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί 177 πτώματα σε ομαδικούς τάφους στο χωριό Σαν Φερνάντο. Πριν από μία εβδομάδα μάλιστα, η αστυνομία απελευθέρωσε στην ίδια πόλη 68 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 12 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας δείχνουν ότι από την αρχή της χρονιάς οι ανθρωποκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 3.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης