Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στο Μαρακές του Μαρόκου, έπειτα από έκκληση του Κινήματος της 20ης Φεβρουαρίου που ζητά πολιτικές μεταρρυθμίσεις, υπέρ της δημοκρατίας και κατά της τρομοκρατίας, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Όχι στην τρομοκρατία», «Ένας βασιλιάς που βασιλεύει, αλλά δεν κυβερνά», «Υπέρ ενός νέου συντάγματος», «Κοινωνική δικαιοσύνη», «Όχι στη διαφθορά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι και προέρχονταν από πολλές πόλεις του Μαρόκου, είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Μαρακές και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Τζαμάα ελ Φνα, όπου πριν 10 ημέρες σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, 13 από τους οποίους ήταν ξένοι τουρίστες.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους κατοίκους του Μαρακές και για να ζητήσουμε πραγματική δημοκρατία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μοχάμεντ, 25 ετών.

Η πρώτη διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τους τελευταίους μήνες τον αραβικό κόσμο πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ ακολούθησαν και άλλες στις 20 Μαρτίου και τις 24 Απριλίου. Ενώ στις 9 Μαρτίου ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ’ ανακοίνωσε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με στόχο κυρίως να ενισχύσει τον ρόλο του πρωθυπουργού, που εκλέγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης