Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο Ναβάλνι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 10:36
Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο Ναβάλνι
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε σήμερα στη Μόσχα, μετά την αποφυλάκισή του από το κατάστημα κράτησης του Κίροφ.

Ο 37χρονος δικηγόρος και η σύζυγός του έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας με το νυχτερινό δρομολόγιο από το Κίροφ, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για υπεξαίρεση. Ο Ναβάλνι, που έχει ήδη ασκήσει έφεση στην υπόθεση, αποφυλακίστηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί στον σταθμό και τον υποδέχτηκαν με λουλούδια, τραγούδια και συνθήματα. «Είμαστε ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα. Δεν πίστευα ότι είμαστε τόσο δυνατοί» είπε ο Ναβάλνι, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, τη Γιούλια.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος της Μόσχας στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Σεπτεμβρίου. «Θα νικήσουμε σ' αυτές τις εκλογές» είπε και οι συγκεντρωμένοι του απάντησαν: «Ο Ναβάλνι είναι ο δήμαρχός μας».

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τον σταθμό Γιαροσλάφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και οι μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχαν τεθεί σε επιφυλακή.

Νωρίτερα άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στις Αρχές, προειδοποιώντας για τοποθέτηση βόμβας στον σιδηροδρομικό σταθμό.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013, 10:51