Για νέες επιθέσεις εξτρεμιστών στην Ινδία φοβάται ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, όπως αυτές που σημειώθηκαν στη Βομβάη, στο τέλος του 2008.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο αεροπλάνο με το οποίο ο ναύαρχος μετέβαινε στο Νέο Δελχί, ο Μάλεν χαιρέτισε την αυτοσυγκράτηση της Ινδίας μετά τις αιματηρές αυτές επιθέσεις που εξαπέλυσε μία ομάδα εξτρεμιστών σε διάφορα σημεία της Βομβάης, προκαλώντας το θάνατο 166 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδία απέδωσε τις επιθέσεις σε μία ισλαμική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν, τη Λασκάρ ι Τάιμπα, η οποία ωθήθηκε από τις επίσημες υπηρεσίες του Πακιστάν.

«Ένα από τα πράγματα που μου έκανε εκτύπωση τότε και που παραμένει αιτία μεγάλης ανησυχίας είναι ότι αυτοί οι τρομοκράτες μπορούν να φέρουν τις δύο χώρες κοντά σε μία σύρραξη», δήλωσε ο Μάλεν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί, ο ναύαρχος Μάλεν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό επίτροπο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, πριν από τις συνομιλίες που θα έχει με τον Ινδό ομόλογό του την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης