Πλήγμα στη Μαφία της Καλαβρίας πέτυχε η ιταλική αστυνομία. Οι αστυνομικοί «σφράγισαν» και κατέσχεσαν 40 επιχειρήσεις της Μαφίας που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των μεταφορών, της γεωργίας και του εμπορίου, 44 κατοικίες, 12 χώρους στάθμευσης, 60 οικόπεδα και 164 οχήματα, αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αποκαλύφθηκε, η συμμορία Πέσκε κατείχε το πακέτο των μετοχών των ποδοσφαιρικών ομάδων: Interpiana και την Sapri (επαρχία του Σαλέρνο, νότια Ιταλία), ενώ είχε επεκτείνει τις επιχειρήσεις της σε όλη την ιταλική επικράτεια, όπως Καλαβρία, την Καμπανία (νότια Ιταλία), τη Λομβαρδία (βόρεια) και τη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χάρη στη σημερινή επιχείρηση, η Ντρανγκέτα είναι πιο φτωχή και κυρίως αποδυναμωμένη», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

Η επιχείρηση αυτή έγινε χάρη στη συνεργασία της μεταμελημένης 30χρονης Τζουζεπίνα Πέσκε, η οποία είναι κόρη του Σαλβατόρε Πέσκε, επικεφαλής της ομώνυμης συμμορίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τζουζεπίνα άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές όταν, λίγο μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη και ο σύζυγός της με αποτέλεσμα τα τρία τους παιδιά, τα οποία είναι πολύ μικρά σε ηλικία, να απομείνουν χωρίς γονείς. Σε αντάλλαγμα για τις αποκαλύψεις της, η Τζουζεπίνα αφέθηκε ελεύθερη και ζει σε μυστική τοποθεσία με τα παιδιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης