Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν, το απόγευμα της Τρίτης, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα υποδοχής φυσικού αερίου της εταιρείας «Pemex» στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις Η.Π.Α..

«Δυστυχώς, ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στην επαρχία Ταμαουλίπας στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, έχει αυξηθεί σε 26. Τέσσερα από τα θύματα ήταν μόνιμοι υπάλληλοι της εταιρείας και οι υπόλοιποι 22 ανήκαν σε υπεργολάβους», επισημαίνεται σε μήνυμα της εταιρείας στο Tweeter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προηγούμενη αναφορά της εταιρείας ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνούσε τους 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, χωρίς να διευκρινίζει αν κάποιος εξ αυτών υπέκυψε στα τραύματά του.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε μονάδα υποδοχής και διανομής συμπυκνωμένου αερίου που βρίσκεται δίπλα από κεντρική οδική αρτηρία η οποία συνδέει τις πόλεις Ρεινόσα (στην πολιτεία Ταμαουλίπας) και Μοντερέι (στη γειτονική Νουέβο Λεόν). Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού έσπευσαν στο σημείο, καταφέρνοντας ύστερα από δύο ώρες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί.

Οι αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου, βενζίνης και φυσικού αερίου αποτελούν συχνά στόχο επιτήδειων, οι οποίοι προσπαθούν να αφαιρέσουν παράνομα καύσιμα, σύμφωνα με το Associated Press. Οι Αρχές έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τέτοιες ενέργειες, συνδέοντάς τις με πετρελαιοκηλίδες και εκρήξεις που ορισμένες φορές έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Τον Δεκέμβριο του 2010, ισχυρή έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου πολύ κοντά στην Πόλη του Μεξικού είχε προκαλέσει τον θάνατο 28 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 13 παιδιών. Η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη δημιούργησε καταστροφές σε τουλάχιστον 1.000 σπίτια, επηρεάζοντας περίπου 5.000 ανθρώπους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε μονάδα φυσικού αερίου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 23:56

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης