Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια πυρκαγιά σε μία μονάδα λήψης και διανομής φυσικού αερίου που ανήκει στην μεξικανική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία.

«Η Pemex είναι στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσει ότι αυτή τη στιγμή ο θάνατος 10 ατόμων έχει επιβεβαιωθεί μετά από το δυστύχημα αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά σημειώθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 10:45 (15:45 GMT), σε μια μονάδα λήψης και διανομής συμπυκνωμένου αερίου που βρίσκεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις κοινότητες Ρεϊνόσα και Μοντερέι, στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της χώρας Η Pemex ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που προβλέπει το άμεσο κλείσιμο όλων των βαλβίδων ελέγχου της κυκλοφορίας του αερίου στη μονάδα και την αποστολή πυροσβεστών που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά δύο ώρες μετά το ξεσπασμά της.

Εξειδικευμένοι τεχνικοί μετέβησαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν τα αίτια του δυστυχήματος που κατέστρεψε επίσης έναν αγωγό, διευκρίνισε περαιτέρω η εταιρεία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης