Μια σύλληψη για την επίθεση με ρουκέτες στην αστυνομική διεύθυνση Κωνσταντινούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 14:36
Μια σύλληψη για την επίθεση με ρουκέτες στην αστυνομική διεύθυνση Κωνσταντινούπολης
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της έδρας της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος AKP, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι δράστες αυτών των επιθέσεων εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον ενός γραφείο του AKP και του κτιρίου όπου στεγάζεται η αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ύποπτος συνελήφθη στην επαρχία Τεκίρνταγ και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα όπλο και μια χειροβομβίδα. Φέρεται ότι είναι μέλος της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κίνημα (DHKP-C). Οι αρχές πιστεύουν επίσης ότι ευθύνεται για μια άλλη επίθεση που σημειώθηκε εναντίον αστυνομικών στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις. Οι αστυνομικές πηγές είπαν επίσης ότι η ανάκριση άλλων πέντε ανθρώπων για την επίθεση της Παρασκευής συνεχίζεται.

Το DHKP-C έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον της τουρκικής αστυνομίας και της αμερικανικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017, 14:42