Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε ότι είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι αυτή θα βοηθήσει να σημειωθεί πρόοδος στην επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Είμαι αισιόδοξη ότι αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην προώθηση των διαπραγματεύσεων τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε η Μογκερίνι στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών, ενώ πρόσθεσε ότι «…συζητήσαμε όλες τις εναπομείνασες διαφορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως μια ευρωπαϊκή, διπλωματική πηγή σημείωσε ότι η συνάντηση μεταξύ του Ζαρίφ και των ομολόγων του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανία, δεν κατάφερε να γεφυρώσει τις μεταξύ τους διαφορές, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

«Οι συζητήσεις ήταν μακρές και ουσιαστικές, αλλά δεν μας βοήθησαν να περιορίσουμε τις διαφορές μας», ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή σημειώνοντας παράλληλα πως: «…παραμένει ένα σημαντικό κενό μεταξύ των θέσεων των έξι (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και του Ιράν. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης