Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσαν από κοινού χθες τις ηγεσίες της Λιβύης και της Συρίας να σταματήσουν τις βίαιες επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων στις χώρες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία και κάλεσαν αρχικά τον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, να παραδώσει την εξουσία και να «εγκαταλείψει τη Λιβύη οριστικά ώστε να επιτευχθεί μία ανθεκτική και σταθερή λύση στην πολιτική κρίση της χώρας, που θα αντανακλά τη θέληση του λαού της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις τους για τη Συρία όπου κάλεσαν τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ- Άσαντ, να εγκαταλείψει τις βίαιες μεθόδους καταστολής και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα είναι σύμφωνες με τη θέληση και τα αιτήματα του λαού.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης στη διάρκεια της λιβυκής κρίσης και τη συμμετοχή της χώρας στις προσπάθειές του ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο πλαίσιο του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης