Μόσχα: Ακυρώθηκε η κατασκευή τζαμιού λόγω αντιδράσεων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 08:44
Μόσχα: Ακυρώθηκε η κατασκευή τζαμιού λόγω αντιδράσεων
Η δημαρχία της Μόσχας ακύρωσε σήμερα την απόφαση υπέρ της κατασκευής ενός τεμένους και ενός ισλαμικού κέντρου στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, εξαιτίας των αντιδράσεων που προέβαλαν οι κάτοικοι του προαστίου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η απόφαση να απορριφθεί η κατασκευή του συγκροτήματος συνδέεται με την αντίθεση μίας σημαντικής μερίδας κατοίκων του προαστίου Μίτινο», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της δημαρχίας μετά το πέρας της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής έργων.

Αρχικά, η δημαρχία είχε συναινέσει υπέρ της κατασκευής του τεμένους και του ισλαμικού κέντρου, όμως μετά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν περίπου 2.000 κάτοικοι, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο σχέδιο, αποφάσισε να αναθεωρήσει την προκαταρκτική έγκριση.

Ερωτηθέν από το Γαλλικό Πρακτορείο, στέλεχος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Μίτινο εξήγησε πως η τοποθεσία που επελέγη για την ανέγερση του τεμένους κρίθηκε τελικώς εσφαλμένη, εξαιτίας των σημαντικών κυκλοφοριακών συμφορήσεων που προκαλούνται στην περιοχή λόγω της συνύπαρξης στο ίδιο σημείο ενός αστυνομικού τμήματος, ενός σταθμού πρώτων βοηθειών και ενός πυροσβεστικού σταθμού.

«Οι κάτοικοι δεν θα είχαν πρόσβαση σε όλες αυτές τις υπηρεσίες εξαιτίας της συρροής μεγάλου αριθμού ανθρώπων στο τέμενος αυτό» τόνισε ο Βλαντίμιρ Ντεμίντκο, προσθέτοντας πως το ψήφισμα κατά της ανέγερσής του συγκέντρωσε 4.000 υπογραφές.

Οι δημοτικές Αρχές ανακοίνωσαν πως οι υπηρεσίες τους θα αναζητήσουν ένα άλλο, καταλληλότερο, σημείο για την ανέγερση του εν λόγω ισλαμικού κέντρου και του τεμένους.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 09:08