Ν. Υόρκη: Θετικός στον Έμπολα o γιατρός που νοσηλεύεται σε καραντίνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 06:38
Ν. Υόρκη: Θετικός στον Έμπολα o γιατρός που νοσηλεύεται σε καραντίνα
Θετικός στον ιό Έμπολα είναι ο γιατρός που εμφάνισε συμπτώματα της θανατηφόρου νόσου και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανέφερε πως ότι δρ Γρεγκ Σπένσερ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο δρ Γρεγκ Σπένσερ έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου της Νέας Υόρκης. Ο γιατρός που είναι στέλεχος του Πρεσβυτεριανού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, είχε επισκεφτεί στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα την Γουινέα, μία από τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα.

Όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφάνισε πυρετό και γαστρεντερική δυσφορία, συμπτώματα που αναλογούν στον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο δρ Σπένσερ έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του απο τη Γουινέα στις 17 Οκτωβρίου και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Όπως είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κιούμο, «πολύ λίγοι άνθρωποι» έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή. Από την πλευρά της η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης Μέρι Τράβις Μπάσετ σημείωσε ότι ο δρ Σπένσερ ήρθε σε επαφή συνολικά με τέσσερις ανθρώπους. Με τρεις φίλους του οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα και με έναν οδηγό ταξί ο οποίος δεν έχει δυνητικό κίνδυνο από τον ιό. Η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης συμπλήρωσε ότι ο ένας από τους τρεις ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον δρ Σπένσερ είναι στο νοσοκομείο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 06:43