(Προσοχή: Ορισμένες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν σοκ)

Εγκαύματα 3ου βαθμού στο πρόσωπο, στο στήθος, στην κοιλιά και στα χέρια υπέστη ένας 80χρονος, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο τραυματίας, ονόματι Choi Yeon-yeol, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας. Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, διαδηλωτές με κουβέρτες προσπάθησαν να σβήσουν άμεσα στις φλόγες που είχαν τυλίξει τον ηλικιωμένο.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, ωστόσο στην τσάντα του βρέθηκε ένα 5σέλιδο κείμενο με το οποίο καταδίκαζε τα εγκλήματα που διέπραξε η Ιαπωνία όταν είχε υπό τον έλεγχό της μεγάλο τμήμα της Κορεατικής κατά το α’ μισο του 20ου αι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, ελάχιστες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των 70 ετών από την ήττα της ασιατικής χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που σήμανε και το τέλος της ιαπωνικής κατοχής στην Κορεατική (1910-1945). Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο -από το 1992- έξω από την ιαπωνική πρεσβεία, με τους διαδηλωτές να ζητούν αποζημιώσεις για τα θύματα της ιαπωνικής αποικιοκρατίας, η οποία ήταν από τις σκληρότερες στη σύγχρονη ιστορία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στρατού στη Ν. Κορέα, περίπου 200.000 γυναίκες εξαναγκάστηκαν να βγουν στην πορνεία και να γίνουν «σκλάβες του σεξ» για τους κατακτητές. Εκτιμάται πως 47 εξ αυτών παραμένουν εν ζώη.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης