Τριπλή αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, στόχος της επιχείρησης ήταν τρεις εγκαταστάσεις που χρησιμεύουν ως «κέντρα τρομοκρατικής δράσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιδρομή έγινε ενώ παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Χθες, Τρίτη, ένας Παλαιστίνιος, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ σε εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να μην κάνουν «το τραγικό λάθος και θέσουν σε δοκιμασία τη βούλησή μας και τον λαό μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, τηρεί μια de facto στρατιωτική εκεχειρία με το Ισραήλ. Η Χαμάς επανέλαβε χθες ότι η κατάπαυση του πυρός, που ισχύει από τις αρχές του 2009, αποτελεί αντικείμενο μιας εθνικής ομοφωνίας στους κόλπους των παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι θα είναι σεβαστή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης