Νεκροί στρατιώτες στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 03:15
Νεκροί στρατιώτες στη Συρία
Τουλάχιστον επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη διάρκεια συγκρούσεων με λιποτάκτες, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Την ίδια στιγμή έξι πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων Ασφαλείας στη διάρκεια άλλης μιας ημέρας βίαιης καταστολής από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

«Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Ντάελ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι δυνάμεις Ασφαλείας πραγματοποιούσαν ελέγχους για τον εντοπισμό λιποτακτών. Δύο οχήματα της αυτοκινητοπομπής ανατινάχτηκαν με αποτέλεσμα επτά στρατιώτες να σκοτωθούν», τόνισε ο Rami Abdel Rahman, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρά την ενίσχυση των διεθνών πιέσεων για τερματισμό της βίας στο εσωτερικό της Συρίας, ο πρόεδρος της χώρας, Bashar al-Assad δε δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να διαπραγματευτεί με την Αντιπολίτευση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Ήδη, την Τετάρτη ο «Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας», η μεγαλύτερη οργάνωση των Μουσουλμάνων παγκοσμίως, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την καταστολή. Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Συρίας.

Διαβάστε επίσης:
Και η Τουρκία στον χορό των οικονομικών κυρώσεων, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 00:23

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011, 03:40