Νεκρός ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Καμπούλ

Νεκρός ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Καμπούλ
Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Αφγανιστάν είναι μεταξύ των νεκρών της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σε εστιατόριο της Καμπούλ επιβεβαίωσε το ΔΝΤ από την Ουάσιγκτον.

« Μόλις μάθαμε ότι ο αγαπημένος φίλος και συνάδελφος Ουαμπέλ Αμπντάλα, ο εκπρόσωπος μας στο Αφγανιστάν , σκοτώθηκε σε επίθεση σε ένα εστιατόριο στην Καμπούλ, όπου πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους », δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. «Αυτή είναι μια τραγική είδηση» συμπλήρωσε η Λαγκάρντ.

Ο 60χρονος λιβανέζικης καταγωγής Ουαμπέλ Αμπντάλα είχε ηγετική θέση καθώς ήταν εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τον Ιούνιο του 2008. Ήταν στέλεχος του ΔΝΤ από το 1993 και έχει εργαστεί σε αρκετές θέσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.
Συνολικά 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν κατά ενός λιβανέζικου εστιατορίου σε συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας όπου στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές.

Το λιβανέζικο εστιατόριο, με την επωνυμία «Η Ταβέρνα του Λιβάνου», είναι ένας δημοφιλής τόπος συνάθροισης των ξένων αλλά και των εύπορων ντόπιων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νορβηγική πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης:Καμπούλ: 13 ξένοι μεταξύ των νεκρών μετά την επίθεση σε εστιατόριο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 01:28