Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εισήγαγε σήμερα ένα νέο νόμο κατά της διαφθοράς με βάση τον οποίο θα υποχρεώνονται οι τράπεζες να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση όλων όσοι ζητούν να εργαστούν ως δημόσιοι λειτουργοί.

Ο κ. Μεντβέντεφ έχει αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητά του την πάταξη των δωροδοκιών αλλά όπως και ο προκάτοχός του και νυν πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει επιτύχει και πολλά στην πάταξη του προβλήματος αυτού που είναι τόσο μεγάλο ώστε να προκαλεί πανικό στους ξένους επενδυτές και να παρεμποδίζει την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η εδρεύουσα στο Βερολίνο οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια κατατάσσει τη Ρωσία 154η, σε σύνολο 178 χωρών, ως προς τη διαφθορά, αφού είναι πάμπολλοι οι υπάλληλοι που κατέχουν περιουσίες και ακίνητα που κατ’ ουδένα τρόπο δεν δικαιολογούνται από το μισθό τους.

Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Από εδώ και πέρα όλες οι τράπεζες υποχρεούνται να ανακοινώνουν όλες τις πληροφορίες που θα ζητούνται σχετικά με τα οικονομικά κάθε ατόμου που δουλεύει στο δημόσιο τομέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης