Τουλάχιστον 16 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) και με σιίτες αντικαθεστωτικούς στο νότιο τμήμα της Υεμένης, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της ασιατικής χώρας.

Έπειτα από το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης το 2011, το φτωχότερο κράτος του Αραβικού Κόλπου συνεχίζει να πλήττεται από ένοπλες συγκρούσεις, με το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού να βρίσκεται αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τα δεινά του πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εχθροπραξίες σκοτώθηκαν επίσης 15 εξτρεμιστές της ΑΚΑΧ και 9 σιίτες αντάρτες Χούτι, πρόσθεσε η ίδια στρατιωτική πηγή.
 
Από τον Μάρτιο του 2015 δυνάμεις που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος υποστηρίζεται από μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, προσπαθούν -χωρίς να το έχουν επιτύχει παρά μόνο εν μέρει μέχρι στιγμής- να ανακτήσουν τα εδάφη που είχαν χάσει όταν οι σιίτες αντάρτες Χούτι -εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας- προέλασαν από τον βορρά και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τεράστιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Παράλληλα, τζιχαντιστές της ΑΚΑΧ και του Ισλαμικού Χαλιφάτου ενίσχυσαν την παρουσία τους στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, εξαπολύοντας αιματηρές επιθέσεις κατά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης