Τα ονόματα των τριών υπόπτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 21:33
Τα ονόματα των τριών υπόπτων
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισαν οι τρεις άνθρωποι που το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) τέθηκαν υπό κράτηση για την υπόδεση της βομβιστικής υπόθεσης στη Βοστώνη.

Την ίδια ώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών υπόπτων. Δύο εξ αυτών είναι οι Azamat Tazhayakov και Dias Kadyrbayev και οι δύο από το Καζακστάν. Οι δικηγόροι τους ανέφεραν ότι οι πελάτες τους τέθηκαν υπό κράτηση για μία εβδομάδα διότι είχαν παραβιάσει τους όρους της φοιτητικής τους βίζας και για το λόγο αυτό αργότερα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των δικαστών.

Ο τρίτος, σύμφωνα με το Associated Press είναι Αμεριακανός πολίτης και πρόκειται για τον Robel Phillipos.

Με νέο του τηλεγράφημα, το Associated Press ανέφερε ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τους Azamat Tazhayakov, Dias Kadyrbayev και Robel Phillipos αφορούν το γεγονός ότι απομάκρυναν από την φοιτητική εστία του 19χρονου Dzhokhar Tsarnaev ένα σακίδιο που περιείχε πυροτεχνήματα από τα οποία είχε αφαιρεθεί η εκρηκτική ύλη (σ.σ. πυρίτιδα). Οι ύποπτοι φέρονται να το απομάκρυναν τρεις ημέρες μετά την επίθεση.

Οι Tazhayakov και Kadyrbayev κατηγορούνται για παρακώλυση του έργου της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, σύμφωνα με το A.P. ο Phillipos κατηγορείται για ψευδή κατάθεση.

* Στη φωτογραφία, αριστερά ο Azamat Tazhayakov, στη μέση ο Dias Kadyrbayev και δεξιά ο Dzhokhar Tsarnaev.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
Υπό κράτηση 3 ύποπτοι για το μακελειό στη Βοστώνη, Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 22:09