Στο γειτονικό Τσαντ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 14.000 πρόσφυγες, από τις αρχές του 2015 καθώς εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις βιαιότητες που διαπράττει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, αναφέρει έκθεση που δημοσίευσε το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

«Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τις αρχές του 2015. Οι αφίξεις συνεχίζονται με ένα ρυθμό της τάξης των 774 ανθρώπων ανά ημέρα» σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι θα υπάρξει επιπλέον εισροή πληθυσμών εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ στα βόρεια της χώρας, όπως επίσης και λόγω της ενδεχόμενης έντασης που συνδέεται με τις εθνικές εκλογές», συνεχίζει η έκθεση, που προβλέπει ότι ο αριθμός «των προσφύγων θα ανέλθει στους 30.000 στο Τσαντ το 2015».

Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το 2009 μέχρι σήμερα από τις επιθέσεις που εξαπολύει η Μπόκο Χαράμ και τις μάχες με τον στρατό της Νιγηρίας. Σχεδόν 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των εχθροπραξιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης