Νορβηγία: Τσάκωσαν αρχηγό κόμματος να παίζει «Pokemon Go» σε συζήτηση για την Άμυνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 08:04
Νορβηγία: Τσάκωσαν αρχηγό κόμματος να παίζει «Pokemon Go» σε συζήτηση για την Άμυνα
Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε η ηγέτιδα του Φιλελεύθερου Κόμματος της Νορβηγίας επειδή «συνελήφθη» να παίζει «Pokemon Go» με το κινητό τηλέφωνό της κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο για την αμυντική πολιτική της χώρας.

Οι κάμερες «έπιασαν» την Τρίνε Σκέι Γκράντε να αιχμαλωτίζει «τερατάκι» αφού έθεσε ερώτημα σε ομάδα ειδικών για τα αμυντικά θέματα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το Pokemon που έπεσε στα δίχτυα της πολιτικού.

Οι Φιλελεύθεροι στηρίζουν στο Κοινοβούλιο την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Ερνα Σόλμπεργκ.

«Είναι ουσιαστικής σημασίας να παίρνουμε στα σοβαρά τις ευθύνες μας στο ΝΑΤΟ και την Αρκτική. Μιλούσαμε για πολύ σημαντικά πράγματα σήμερα» είπε ο Ειβιντ Καλεράκερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, μιλώντας στην εφημερίδα VG που πρώτη αποκάλυψε το θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γκράντε απάντησε αρχικά στο δημοσίευμα στέλνοντας μήνυμα, στο οποίο υποστήριζε ότι «κάποιοι από εμάς ακούνε καλύτερα όταν την ίδια ώρα κάνουν κάτι που δεν χρειάζεται σκέψη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι σταμάτησε να παίζει όταν άλλα μέλη της Επιτροπής είπαν ότι προσβλήθηκαν από την στάση της.

Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Pokemon Go της εταιρείας Niantic έγινε πολύ δημοφιλές μέσα σε λίγες εβδομάδες, συχνά με απρόβλεπτες συνέπειες. Την Τετάρτη, οι Φιλιππίνες προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που απαγορεύουν το παιχνίδι στα δημόσια κτήρια, λόγω των επιπτώσεων που έχει στην παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 08:04