Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη πρώτα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 10:53
Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη πρώτα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της
Την άποψη ότι η Ευρωζώνη πρώτα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της και μετά να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο σημερινό άτυπο Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση Γιούνκερ να δημιουργηθεί μια θέση υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «τίτλο» ο οποίος «δε λέει πολλά», καθώς αυτό που έχει σημασία είναι οι «ευθύνες» και τα «εργαλεία» που θα έχει ενδεχομένως μια τέτοια θέση. «Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την άλλη μεριά και όχι από τη συζήτηση για τους θεσμούς. Πρώτα να δούμε τι λείπει από την ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη. Να ξεκινήσουμε με το πρόβλημα και να ολοκληρώσουμε με τη θεσμική συζήτηση», υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της ευρωζώνης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι μια «σταδιακή διαδικασία» η οποία εξαρτάται από τις «εξελίξεις στις υποψήφιες χώρες και τη βούληση των χωρών αυτών». «Είναι μια φυσική διαδικασία. Δε θα μπορούσαμε να την επιταχύνουμε με το ζόρι», επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, 10:55