Ο Αυστριακός καγκελάριος απορρίπτει τους ισχυρισμούς Ερντογάν για την ελευθερία γνώμης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, 22:46
Ο Αυστριακός καγκελάριος απορρίπτει τους ισχυρισμούς Ερντογάν για την ελευθερία γνώμης
Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ότι δήθεν η Αυστρία δεν σέβεται την ελευθερία γνώμης των οπαδών του.

"Ακριβώς ο σεβασμός από την Αυστρία των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων είναι που συνιστά τη διαφορά με την κατάσταση στην Τουρκία", επισημαίνει σε αποψινές δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος,προσθέτοντας πως η δικαιολόγηση αυταρχικής πολιτικής με τη θρησκεία είναι για την Αυστρία όχι μόνον ασυνήθιστη αλλά και "απολύτως απαράδεκτη".

Είναι αυτονόητο ότι στην Αυστρία το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης,το δικαίωμα των συναθροίσεων και διαδηλώσεων ισχύει και για τις μειονότητες και για τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, τονίζει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος,επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα και για εκείνους των οποίων την πολιτική άποψη δεν συμμερίζεται.

Ταυτόχρονα ο καγκελάριος προειδοποιεί πως όποιος απειλεί τους άλλους, κάνει χρήση βίας, καλεί σε κατάδοση, υποδαυλίζει μίσος ή δεν τηρεί τους νόμους κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχει να αντιμετωπίσει την πλήρη σκληρότητα των οργάνων του κράτους.

Όπως είχε ισχυριστεί την Παρασκευή ο Ερντογάν σε ομιλία σε οπαδούς του στην Αγκυρα, η Γερμανία και η Αυστρία αποτελούν απόδειξη ότι η Ευρωπαική Ενωση πρέπει να φροντίσει για τις δικές της υποθέσεις, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται να διαδηλώνουν Τούρκοι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016, 22:46