Ο ΔΗΣΥ διαψεύδει ότι πήρε χρήματα από τον Βγενόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 22:19
Ο ΔΗΣΥ διαψεύδει ότι πήρε χρήματα από τον Βγενόπουλο
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε οποιαδήποτε χρηματική συνεισφορά από τον Έλληνα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Με τον πιο έντονο τρόπο ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να καταστήσει σαφές πως διαχρονική ήταν και παραμένει η θέση του για μηδενική ανοχή στα όποια οικονομικά σκάνδαλα που σαν αποτέλεσμα προκάλεσαν το φαινόμενο της σημερινής οικονομικής κρίσης», αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, που δόθηκε στην δημοσιότητα ύστερα από απαιτήσεις κομμάτων να δοθούν δημοσίως στοιχεία για το κόμμα ή τα κόμματα που πήραν χρήματα από την εταιρεία Focus.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της αποτελεσματικής καθόδου Κυπρίων φοιτητών για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία κατά τις προεδρικές εκλογές του 2008, είχε, μεταξύ άλλων, συστήσει Επιτροπή από Κυπριακής καταγωγής εφοπλιστές στη Βρετανία και στην Ελλάδα, οι οποίοι συγκέντρωσαν το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ το οποίο είχε μεταφερθεί στο κόμμα μέσω μιας κυπριακής ναυτιλιακής εταιρείας.

Επισημαίνεται επίσης η έλλειψη αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που εξέθρεψε την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Ο δικηγόρος Πολύβιος Πολυβίου, που διενήργησε την έρευνα για την έκρηξη του 2011 στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στη διάρκεια οργισμένης τηλεοπτικής αντιπαράθεσής του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι το κόμμα πήρε λεφτά από τον κ. Βγενόπουλο, κάτι που διέψευσε με ανακοίνωσή του ο τελευταίος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013, 22:22