Ο Ερυθρός Σταυρός καταγγέλλει πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 19:19
Ο Ερυθρός Σταυρός καταγγέλλει πολιτικοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κατήγγειλε την έλλειψη πόρων για τη χορήγηση βοήθειας στον λαό της Βενεζουέλας, εκφράζοντας λύπη για τη βοήθεια που χρησιμοποιείται ως «πολιτικό όργανο», προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η χώρα.

Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Ρόκα, η πρόσκληση καταβολής συνεισφορών ύψους 45,5 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο υπέρ της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής δεν έχει χρηματοδοτηθεί έως τώρα παρά μόνο κατά το 10%.

«Δεν είναι θέμα πόρων αλλά πολιτικής βούλησης», δήλωσε. Κατά συνέπεια πολλοί πολίτες της Βενεζουέλας «λιμοκτονούν και πεθαίνουν» ελλείψει φαρμάκων ζωτικής σημασίας. Ως μέλος ανθρωπιστικού φορέα, «αυτό το βρίσκω απαράδεκτο».

«Κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες και την απελπισία τους ως όργανο για την αποσταθεροποίηση της χώρας», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον απηύθυνε αυτή την κατηγορία.

«Το παράδοξο είναι ότι για εμάς είναι πιο εύκολο να συγκεντρώσουμε χρήματα για τη Συρία, ενδεχομένως ακόμη και για την Υεμένη», δύο χώρες που είναι σε πόλεμο, εξήγησε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 20:28