Νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας, ήτοι στη Συρία και το Ιράκ, προανήγγειλε πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην  τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ερντογάν συμμετείχαν αρμόδιοι υπουργοί και διοικητές, ενώ συζητήθηκαν επιχειρήσεις και έρευνες κατά ομάδων που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Το Συμβούλιο κάλεσε τις χώρες που φιλοξενούν τρομοκρατικές ομάδες και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο να εγκαταλείψουν αυτή τη θέση και να δώσουν προσοχή στις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλεια.

«Ο κύριος στόχος αυτών των επιχειρήσεων θα είναι περιοχές που αποτελούν κέντρα επιθέσεων στη χώρα μας και ασφαλείς ζώνες» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι η επιχείρηση θα έχει στόχο τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του, οι επιχειρήσεις στα νότια σύνορα της Τουρκίας, θα ξεκινήσουν όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις, οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους.

Νέα επίθεση προς την Ελλάδα με ξεκάθαρη διαστρέβλωση της αλήθειας

Την ίδια στιγμή η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα. Η Άγκυρα, προχωράει για άλλη μία φορά σε ξεκάθαρη διαστρέβλωση της αλήθειας προσπαθώντας να καταδείξει ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της τρίωρης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, στο οποίο προήδρευσε οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Εξετάστηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος (υπαινιγμός για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών), όπως εξετάστηκαν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να καταχραστεί τις συμμαχίες στις οποίες είναι μέλος και στις οποίες θα πρέπει ουσιαστικά να συνεργάζεται», αναφέρει το ανακοινωθέν που εκδόθηκε αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στο Τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρεται ακόμη: «Ξεκαθαρίσαμε ότι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης