Με την κατηγορία ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια, οι Αρχές της Βενεζουέλας διέταξαν την παύση της λειτουργίας 34 ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Δημοσίων Έργων και επικεφαλής της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών, Diosdado Cabello.
 
Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να βαθύνει το «χάσμα» ανάμεσα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.
 
Συνολικά ερευνάται η νομιμότητα της λειτουργίας 240 ραδιοσταθμών, ενώ η απόφαση για το κλείσιμο των 34 από αυτούς ελήφθη μία ημέρα μετά από την εισήγηση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Luisa Ortega Díaz, να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για τα ΜΜΕ.
 
Η υπουργός Πληροφόρησης Blanca Eckhout τόνισε ότι είναι σημαντικό να «ρυθμιστεί η τεράστια ισχύς» των ΜΜΕ, και κατηγόρησε τα διεθνή ΜΜΕ ότι επιδίδονται σε «εκστρατεία κατά του προέδρου Chavez και της Βενεζουέλας».
 
Η νέα νομοθεσία προβλέπει τη φυλάκιση (έως και τεσσάρων ετών) δημοσιογράφων, οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι για «επιβλαβή πληροφόρηση που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία» της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης