Το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiitsi δέχτηκε χθες για πρώτη φόρα την επίσκεψη ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και του τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Banri Kaieda, φορώντας ειδική προστατευτική στολή πραγματοποίησε μια 45λεπτη επίσκεψη στους χώρους του εργοστασίου σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τα μέλη των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Εκπρόσωπος του Banri Kaieda ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ότι ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έδωσε συγχαρητήρια στο εργατικό δυναμικό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη σκληρή δουλειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες χορήγησης αζώτου στους αντιδραστήρες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν εκρήξεις υδρογόνου, καθώς και η τοποθέτηση ενός ατσάλινου φράχτη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον αντιδραστήρα Νο2, προκειμένου να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας επισκέφτηκε και το κέντρο εκπαίδευσης  J Village, τον χώρο όπου προετοιμάζονται οι μηχανικοί και οι πυροσβέστες που επιχειρούν στη συνέχεια στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου. Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου μετά την επίσημη επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Naoto Kan, το προηγούμενο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης