Ο ισραηλινός στρατός έριξε «προειδοποιητικά πυρά» σε συριακό έδαφος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 14:49
Ο ισραηλινός στρατός έριξε «προειδοποιητικά πυρά» σε συριακό έδαφος
Ο ισραηλινός στρατός έριξε σήμερα «προειδοποιητικά πυρά» προς το συριακό έδαφος, αφού όλμοι από τις συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού της Συρίας και των εξεγερμένων έπληξαν τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.

Το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο χαρακτήρισε το επεισόδιο την πρώτη άμεση συμπλοκή με τον συριακό στρατό στα Υψώματα του Γκολάν μετά το τέλος του αραβο-ισραηλινού πολέμου το 1973.

Μια πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επεσήμανε ότι ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε προς τη μία θέση του συριακού πυροβολικού απ’ όπου προήλθε ο όλμος που έπληξε νωρίτερα έναν εβραϊκό οικισμό, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες «έριξαν προειδοποιητικά πυρά προς συριακές περιοχές».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ υπέβαλαν διαμαρτυρία μέσω των δυνάμεων του ΟΗΕ που βρίσκονται στην περιοχή, στην οποία αναφέρουν ότι τα πυρά που προέρχονται από τη Συρία και πλήττουν το Ισραήλ δεν θα γίνουν ανεκτά και θα υπάρξει αυστηρή απάντηση» προσθέτει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 15:01