Ο ισραηλινός στρατός κλείνει σήραγγες της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός κλείνει σήραγγες της Χεζμπολάχ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση για να κλείσει σήραγγες της Χεζμπολάχ που επιτρέπουν διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων Τζόναθαν Κόνρικους δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός γνωρίζει για έναν αριθμό σηράγγων που διασχίζουν τα σύνορα και φτάνουν στο Ισραήλ από τον Λίβανο στον Βορρά, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση του στρατού θα γίνει μόνον εντός του ισραηλινού εδάφους κι όχι πέραν των συνόρων.

Μιλώντας στο AFP τόνισε ότι αυτές οι «σήραγγες επίθεσης», τον αριθμό των οποίων δεν διευκρίνισε, δεν είναι ακόμη επιχειρησιακές, και πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα τις κλείσει, χωρίς να προσδιορίσει με ποια μέσα.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του ότι «έχει ενισχύσει την παρουσία του και την ετοιμότητά του στη Βόρεια Διοίκηση και είναι προετοιμασμένος για διάφορα σενάρια».

Ορισμένες περιοχές κοντά στον συνοριακό φράκτη έχουν αποκλειστεί.

«Η διάνοιξη διασυνοριακών σηράγγων επίθεσης τις οποίες ανακάλυψαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, προτού οι σήραγγες επίθεσης καταστούν επιχειρησιακές και θέσουν επικείμενη απειλή στην ασφάλεια των Ισραηλινών αμάχων, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της ισραηλινής εθνικής κυριαρχίας» σημειώνει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 08:58