Ο δημοκρατικός υποψήφιος Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε ότι δε θα λάβει δημόσια χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία. Απέρριψε δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, 80 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει, ότι ο Ομπάμα θα βρει όσα κεφάλαια επιθυμεί από ιδιωτικούς φορείς. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεχόταν τα δημόσια χρήματα, δε θα μπορούσε να λάβει ιδιωτική χρηματοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δημόσιο σύστημα χρηματοδότησης για τις προεδρικές εκλογές, όπως λειτουργεί σήμερα, είναι «σπασμένο» και αντιμετωπίζουμε αντιπάλους που έχουν γίνει «ειδικοί» στο να χειρίζονται αυτό το ελαττωματικό σύστημα» είπε ο Ομπάμα σε e-mail με το οποίο γνωστοποίησε τις προθέσεις του. Είπε ακόμα ότι “ο Τζον Μακέιν χρησιμοποιεί ήδη μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια για την εκστρατεία του, που προέρχονται από πολιτικούς μεσάζοντες της Ουάσινγκτον και ειδικές ομάδες συμφερόντων”.

Η ομάδα του Μακέιν κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να χρησιμοποιήσει δημόσιους πόρους.

Μέχρι τώρα, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει συγκεντρώσει το ποσό-ρεκόρ των 265 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκστρατεία του, ξεπερνώντας κατά πολύ τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μακέιν, ο οποίος έχει συλλέξει 115 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μακέιν θα υπολείπεται του Ομπάμα ακόμα και αν λάβει την κρατική ενίσχυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης