Ο σκληροπυρηνικός Γιούσι Χάλα-άχο, νέος ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 04:20
Ο σκληροπυρηνικός Γιούσι Χάλα-άχο, νέος ηγέτης του εθνικιστικού Κόμματος των Φινλανδών
Το ευρωσκεπτικιστικό, εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών (πρώην "Αληθινοί Φινλανδοί"), εξέλεξε σήμερα νέο ηγέτη του τον θεωρούμενο "σκληροπυρηνικό" Γιούσι Χάλα-άχο, ένα γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στη σκλήρυνση της πολιτικής γραμμής του και να προκαλέσει προβλήματα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας.

Στο συνέδριο του κόμματος, το 56% των μελών ψήφισαν υπέρ του Χάλα-άχο ενώ το 37% στήριξε τον μετριοπαθή Σάμπο Τέρχο. Ο Γιούσι Χάλα-άχο είναι ευρωβουλευτής αλλά επιθυμεί την έξοδο της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει δηλώσει επίσης ότι θα πιέσει τους εταίρους του Κόμματος των Φινλανδών στην κυβέρνηση συνασπισμού να τηρήσουν σκληρότερη πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης. Δεν αποκλείει άλλωστε ακόμη και την αποχώρηση του κόμματός του από την τρικομματική κυβέρνηση.

Αν και είναι μάλλον απίθανο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση δύσκολα θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις της στους τομείς της περίθαλψης και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, 04:20