Ο Τραμπ προσπαθεί να εξωθήσει σε παραίτηση τον Σέσιονς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 21:00
Ο Τραμπ προσπαθεί να εξωθήσει σε παραίτηση τον Σέσιονς
Δύο στενοί συνεργάτες του Τζεφ Σέσιονς τόνισαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος από τις δημόσιες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι έντονη η αποφασιστικότητα του να παραμείνει στο υπουργικό του πόστο.

Όπως υποστήριξαν, ο πρόεδρος Τραμπ διεξάγει μια σκόπιμη, δημόσια εκστρατεία για να τον εξωθήσει σε παραίτηση, αντί να τον απολύσει, αλλά ο Σέσιονς, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Τραμπ ανέφερε σε tweet του ότι ο Σέσιονς «υιοθέτησε μια πολύ ΑΔΥΝΑΜΗ θέση» αναφορικά με την έρευνα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ χαρακτήρισε «άκρως ανάρμοστη» την κλήση του Αμερικανού προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα για την Κλίντον.

«Οι εισαγγελικές αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα που αφορούν την δικαιοσύνη, χωρίς τον υπαινιγμό πολιτικού κινήτρου. Κάθε άλλο συνιστά μια παρέκκλιση από την μακρά αμερικανική παράδοση διαχωρισμού εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας», τόνισε ο Γκρέιαμ σε μια σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ προειδοποίησε τον Τραμπ ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρά του να παρακάμψει το Κογκρέσο για να διορίσει έναν νέο υπουργό Δικαιοσύνης και να υπονομεύσει την εν εξελίξει έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 21:00