Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε ότι ελπίζει πως οι σημερινές αιματηρές επιθέσεις στη Χομς, δε θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ εκτιμά ότι οι “αντιπερισπασμοί” θα προσπαθήσουν να εκτροχιάσουν την επιχειρούμενη διαπραγματευτική διαδικασία στη Γενεύη.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι βομβιστές αυτοκτονίας που επιτέθηκαν σήμερα κατά δύο γραφείων ασφαλείας στην πόλη Χομς της Συρίας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους με πυρά όπλων αλλά και με εκρήξεις βομβών, προκάλεσαν τη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών κατά του τελευταίου θύλακα των ανταρτών στα δυτικά της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τζιχαντιστική ανταρτική συμμαχία Ταχριρ αλ-Σαμ γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι την επίθεση πραγματοποίησαν πέντε βομβιστές αυτοκτονίας με τη φράση “Ευχαριστούμε το Θεό,” χωρίς ωστόσο ν’ αναλάβει την ευθύνη.

Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των περιοχών στη Χομς από το 2014, οι αντάρτες ελέγχουν το προάστιο αλ-Γουαίρ το οποίων έγινε στόχος σημερινών αεροπορικών βομβαρδισμών, με συνέπεια τον τραυματισμό 50 ανθρώπων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απεσταλμένος της συριακής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση που γίνεται προσπάθεια να διεξαχθούν στη Γενεύη, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι σημερινές επιθέσεις στη Χομς ήταν ένα μήνυμα για τις συνομιλίες στη Γενεύη, που δε θα περάσει χωρίς να ληφθεί υπόψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης