Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Κρις Χιουν δήλωσε σήμερα ότι στην έκθεση του επικεφαλής των πυρηνικών επιθεωρητών σχετικά με τις συνέπειες της Φουκουσίμα, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη να περιοριστούν οι πυρηνικές επιχειρήσεις στη Βρετανία και ότι δεν υπάρχουν θεμελιώδεις αδυναμίες στο καθεστώς βάσει του οποίου η χώρα χορηγεί τις άδειες στους πυρηνικούς σταθμούς.

«Η έκθεση καθιστά σαφές ότι η Βρετανία έχει από τα καλύτερα στον κόσμο καθεστώτα για την πυρηνική ασφάλεια και ότι η πυρηνική ενέργεια μπορεί να συνεχίσει να ηλεκτροδοτεί κατοικίες και επιχειρήσεις σε όλη τη Βρετανία, καθώς και να υποστηρίζει θέσεις απασχόλησης», αναφέρει ο κ. Χιουν σε γραπτή δήλωσή του προς το βρετανικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός παρήγγειλε το Μάρτιο στον Επικεφαλής Πυρηνικό Επιθεωρητή Μάικ Ουέιτμαν να εκτιμήσει τις συνέπειες της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας για την πυρηνική βιομηχανία της Βρετανίας και να παρουσιάσει τα ευρήματά του σήμερα.

Η κυβέρνηση προωθεί σχέδια για να κατασκευάσει μια νέα γενιά σταθμών πυρηνικής ενέργειας ως το 2025 στη Βρετανία για να βοηθήσουν στην εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης